The Snow Outside My Window

Endelig er jeg tilbake med ny musikk, etter en lengre pause enn jeg trodde etter at jeg ga ut mine første låter i 2020.

Låten tar for seg at verden går videre selv om man føler at man står stille. Snøen smelter, blomstene gror og solen kommer tilbake-selv om det ikke føles sånn. Det var en periode der jeg tenkte mye på at verden ikke stopper opp selv om ting skjer.

Det har vært et tema som går igjen i mye av musikken jeg har laget de siste årene.Først da pandemien kom så følte jeg meg nok, som veldig mange andre, uinspirert. For meg så var det viktig å ta en liten pause for å finne meg selv i musikken. Jeg er nok ganske perfeksjonistisk når det kommer til musikk jeg lager og har følt på at jeg ikke ønsker å gi ut noe som føles halvferdig eller noe som jeg ikke er helt fornøyd med. Ikke bare skriveprosessen har tatt tid, men innspilingen av låten foregikk i over et halvt år ,fra mai-desember 2022.

Da jeg møtte Jørund, som er produsent på låten, spurte han om jeg ikke kunne sende han en låt jeg hadde skrevet. Jeg sendte han et liveopptak av meg som spilte låten på piano og tro meg – jeg skreiv en lang paragraf hvor jeg unnskyldte alle mulige feil fordi jeg var så redd for at han ikke skulle like den. Noen ganger når man jobber lenge med en låt så kan det være vanskelig å vite om man har laget noe bra eller noe som ikke har potensiale i det hele tatt -og det var slik jeg følte det med låten i starten. I det vi begynte å spille inn en skisse til låten så fikk jeg tilbake inspirasjonen og musikkgleden som jeg hadde mistet den siste tiden.

Jeg har alltid hørt på mye forskjellig musikk, da jeg alltid har hatt stor nysgjerrighet for all type musikk. Særlig under pandemien så hørte jeg veldig variert musikk, både sjangere og band jeg aldri hadde hørt noe særlig på tidligere.

Jeg blir inspirert av alt og jeg tror nok mye av musikken jeg kommet til å gi ut i løpet av den neste tiden bærer mye preg av det

The Snow Outside my Window
I ́m lying in my bedroom watching stars
Or maybe it’s just the ceiling
I ́m watching all my life go by
But it’s okay I know it’s not leaving

I ́m on the wrong side of the day
The wrong side of night
And I ́m the only one left
That can’t be right

Somebody stole the snow outside my window
I don’t know for how long it ́s been gone
I keep the curtains closed
Somebody said the sun has been up for months
And I don’t know, would even care at all
Does anybody know where time goes?

You ́re lying in the sunshine
I bet you ́re growing under that green tree
It’s okay I know someday
That tree will grow over me

I’m on the wrong side of the bed
The wrong side of life
And time is running out
I’m watching my life go by

Somebody stole the snow outside my window
I don’t know for how long it ́s been gone
I keep the curtains closed
Somebody said the sun has been up for months
And I don’t know, would even care at all
Does anybody know where time goes?

Does anybody know anything at all

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *